Structurele organische chemie : moleculen manipuleren om ze beter te begrijpen

Fiche technique

Format : Broché
Nb de pages : 179 pages
Poids : 314 g
Dimensions : 17cm X 24cm
Date de parution :
ISBN : 978-2-87558-689-6
EAN : 9782875586896

Structurele organische chemie

moleculen manipuleren om ze beter te begrijpen

de ,

chez Presses universitaires de Louvain

Collection(s) : Cours universitaires

Paru le | Broché 179 pages

Licence

26.00 Disponible - Expédié sous 5 jours ouvrés
Ajouter au panier

vertaald door Hilde Rosseel


Quatrième de couverture

Het boek

Vaak ondervinden studenten bij de overgang van secundair naar hoger (universitair) wetenschappelijk onderwijs ernstige Problemen bij het visualiseren van moleculen in drie dimensies. Het is echter van fundamenteel belang om enerzijds de opbouw van een molecule in de ruimte en anderzijds het verband tussen de ruimtelijke structuur van een molecule en zijn biologische en fysische eigenschappen goed te begrijpen. Het kan handig zijn om hierbij gebruik te maken van molecule-modellen.

Het boek koppelt een theoretische uiteenzetting van de samentelling van de materie, aan de actieve manipulatie van moleculen en dit is essentieel voor de activatie van het visuele geheugen. Het boek bevat zowel open vragen als meerkeuzevragen en is zelden repetitief, omdat de auteurs goed weten dat het herhaaldelijk maken van dezelfde fout erg ontmoedigend is voor de student. De bedoeling is om structurele organische chemie niet enkel concreet maar ook boeiend te maken. Tegelijkertijd is het een efficient hulpmiddel bij de overgang van secundair naar hoger onderwijs.

Biographie

Mohamed Ayadim behaalde een master in de fysica, een master-na-master en een doctoraat in de scheikunde aan de Université catholique de Louvain. Hij doceert er algemene chemie, organische chemie, organische chemie toegepast op geneesmiddelen en milieuvraagstukken rond luchtvervuiling en radioactieve vervuiling.
Hij is de auteur van vijj naslagwerken : Chimie générale en Chimie organique structurale (Presses universitaires de Louvain, collection « Cours universitaires »), QÇM de chimie générale (De Boeck Supérieur 2013), QCM de chimie organique (De Boeck Supérieur 2015) en Réussir l'examen d'entrée en médecine (De Boeck Supérieur 2018). Hij is ook de initiatiefnemer van de pedagogische website www.lachimie.org

Guido Maes is sedert Oktober 2017 Emeritus-Professor aan de KU Leuven. Hij behaalde na Licentie-studies Chemie een Doctoraat in de Fysicochemie aan de KU Leuven in 1978 en verzorgde sedert 1991 Academisch Onderwijs aan deze instelling en aan KULAK-Kortrijk in de Faculteit Wetenschappen (Cursus Fysicochemie, Cursus Spectroscopische Technieken, Cursus Surface Chemistry) en de Faculteit Geneeskunde (Cursus AlgEmene en Biologische Scheikunde, Cursus Chemische Analyse van Biomoleculen). Als Onderzoeker is hij auteur van meer dan 200 internationale publicaties in de domeinen van infraroodspectroscopie van waterstofbrugsystemen bij extreem lage temperatuur (1974-2002) en van de ontwikkeling van sensoren gebaseerd op nanopartikels (2000-2015, in samenwerking met IMEC Heverlee). In deze domeinen was hij promotor van een groot aantal binnenlandse en buitenlandse doctoraatsonderzoeken en talloze Licentiaats - of Master-thesissen.
Hij is dankbaar aan Mohamed Ayadim voor de geboden mogelijkheid om dit werk van uitzonderlijk didactisch niveau mee te mogen vorm geven voor de Vlaamse en Nederlandse Studenten.